ponedjeljak, 19. kolovoza 2013.

‘Gaj Laberije’ u Splitu na ‘Danima Dioklecijana’





Večeras je posljedni dan ovogodišnje četverodnevne manifestacije Dani Dioklecijana u Splitu. Program započinje svečanom povorkom s Rive u 20,30 sati, a na Peristilu se povorka očekuje u 21 sat. Prije toga, na središnjem dijelu Rive,kod glavne pozornice s početkom u 19 sati, udruga ‘Gaj Laberije’ iz Sinja izvest će predstavu ‘Rimski nogomet’.

Na poziv organizatora, Udruga ‘Gaj Laberije’ iz Sinja, nakon nekoliko nastupa u pulskoj Areni, Splitu, Sinju, Imotskom i Nacionalnom parku Krka na Burnumskim idama i ove će godine nastupiti na manifestaciji ‘Dani Dioklecijana’ na kojima će uprizoriti antičke igre s loptom uz nastup antičkih plesačica. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

A ovako je to bilo...


Udruga ‘Gaj Laberije’ nastupila u Splitu

 

Posljednjeg dana manifestacije ‘Dani Dioklecijana’, na središnjem dijelu splitske rive u ponedjeljak je nastupila sinjska udruga ‘Gaj Laberije’ koja je uprizorila predstavu ‘Rimski nogomet’.

Na manifestaciji je sudjelovalo 39 članova s Udruge koji su i splitskoj publici htjeli ukazati na to da je baš Cetinska krajina kolijevka nogometa. U susretu Delmata i Rimljana i ovoga puta bolji su bili Delmati, kojima je pomogla i mnogobrojna publika, pa su pobijedili rezultatom 7:2. No pristrani Car nije mario za konačni rezultat nego je ponovno pobjednicima proglasio ekipu Rimljana. 
Nastavak priče i fotogaleriju pogledajte ovdje.